Вандализъм: с автомобил през градинка в Габрово и поляна на Узана. Готви се общинска забрана

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Неизвестни лица с автомобили са повредили градинка в Габрово и пързалка за шейни на ски зона в местността Узана. За двата вандалски акта алармираха от Община Габрово и съобщават, че ще се издаде забранителна кметска заповед.

Първият случай е от градинката срещу бл. „Катюша“ в кв. Младост в Габрово. С автомобил е минато през всички зелени площи. Така е била повредена новозасадена декоративна растителност на площи, рекултивирани през 2020 г. Автомобилът е заснет от намиращите се там камери, подаден е сигнал в ОД на МВР – Габрово.

Вандализъм в градинката срещу бл. „Катюша“, кв. Младост в Габрово, 12 януари 2022. Снимка: Община Габрово

Вторият случай е от пързалката за шейни на ски зона „Емар“, на която през нощта е минал  високопроходим автомобил, изоравайки повърхността на поляната с гумите си. Местността Узана влиза в територията на европейската екологична мрежа „Натура 2000“ и в Природен парк „Българка“, припомнят от местната администрация. Собственици на хижи и хотели в района съобщават за подобни случаи и на голямата поляна на Узана. Подаден е сигнал в ОД на МВР – Габрово.

С автомобил през пързалката за шейни на ски зона „Емар“ на Узана, 13 януари 2022. Снимка: Община Габрово

Любителите на дрифтове разрушават не само повърхността на поляната, но и местообитанието и спокойствието на различни растения и животни. Присъствието им в местността е недопустимо. Предстои да бъде издадена заповед на кмета на община Габрово Таня Христова за забрана използването на моторни превозни средства извън пътната инфраструктура в местността Узана.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.