XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст, Габрово, 2018

Младежкият Червен кръст в Габрово спечели годишна награда на червенокръстците за трета поредна година

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст, Габрово, 2018
XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст, Габрово, 2018 © БМЧК Габрово

БМЧК Габрово беше домакин на XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст от 30 март до 1 април 2018 г., съобщават от БЧК. В Габрово гостуваха над 120 делегати.

За трета поредна година Български младежки Червен кръст – Габрово спечели годишната награда на организацията в категория „Разпространение на принципите, анти-дискриминация и международно хуманитарно право” на стойност 1000 лв.

Годишните награди на Български младежки Червен кръст

В Габрово бяха обявени спечелилите проекти и Годишните награди на БМЧК по Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейността на БМЧК на областно и междуобластно ниво „Мисли глобално, действай локално!“.

БМЧК – Габрово спечели три проекта на обща стойност 6374 лв.: „Превантирай се” – свързан с превенция употребата на психо-активни вещества / в партньорство с Общински съвет по наркотични вещества/, „Училищни екипи за безопасност” – целящ осигуряване на спокойна и безопасна училищна среда чрез подобряване знанията и компетентността на учениците относно намаляване риска от бедствия и относно първа долекарска помощ и „Академия за УЕПП – широка стъпка към МАЕ” – целящ стимулиране и развиване на Ученическите екипи по първа помощ и осигуряване на приемственост в Младежки авариен екип.

XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст, Габрово, 2018 © Община Габрово
XIV Национален събор на Български младежки Червен кръст, Габрово, 2018 © Община Габрово

Съборът беше официално открит в Актовата зала на Национална Априловска гимназия и уважен от академик Христо Григоров – председател на БЧК, д-р София Стоименова – Генерален директор на БЧК,  д-р Славита Джамбазова – зам.-генерален директор на БЧК, Таня Христова – кмет на община Габрово, Невена Петкова  – областен управител на Габрово, ръководители на областни и общински институции и организации.

Делегатите и гостите на Националния събор на БМЧК посетиха Дом на хумора и сатирата, Национален музей на образованието и Интерактивен музей на индустрията. Беше организирана и проведена приключенската игра „Котешки шифър“, чрез която делегатите успяха да се потопят в атмосферата на Априловото школо и да се забавляват с домакините от БМЧК – Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.