Няма вече удължен срок за валидност на личните карти

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Всички лични карти, чийто срок на валидност изтича след 1 февруари 2021 г. , трябва да бъдат подменени в 1-месечен срок, съобщават от МВР Габрово.

Според Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., удължаването на сроковете на валидност за личните карти и паспортите важи само за изтичащите в периода от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г. За свидетелствата за управление на МПС, които изтичат в периода от 13 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., удълженият срок е със 7 месеца.

Не е задължително да подменяте паспортите си. Паспортите с изтекъл срок на валидност полежат на връщане на органа, който ги е издал, в 3-месечен срок след изтичане на валидността.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.