Катастрофа на главния път Габрово - Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, "Нарушителите в Габрово"

Да се направи трета лента на кръстовището за Враниловци, предстои среща с председателя на АПИ

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Конфликтното кръстовище при с. Враниловци беше повод за среща между представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, ДА „Безопасност на движението по пътищата“, Областна администрация – Габрово, Община Габрово, Общински съвет – Габрово и ОД на МВР-Габрово. От институциите са направили оглед на мястото, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Всички участващи в срещата са се обединили около настояването за изграждане на трета лента за ляв завой. Обсъдени са и краткосрочни мерки – изграждане на осветление за зоната на кръстовището, извършване на преброяване на МПС за всички направления, което ще е необходимо за действия по дългосрочното решение на проблема, засилване контрола от страна на сектор „Пътна полиция“, поставяне на допълнителна сигнализация.

Само за първите три месеца от годината в този район са настъпили 4 инцидента със сериозни материални щети, като основната причина е неспазването на въведените ограничения.

През следващата седмица областният управител и директорът на Областно пътно управление – Габрово ще проведат среща с председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“, по време на която ще настояват за конкретни мерки за преодоляване на проблемите на това кръстовище.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.