Обходът на Габрово – най-трудният и сложен пътен обект, който се строи в момента у нас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Западен обходен път на Габрово © Областна администрация Габрово

Обходът на Габрово е най-трудният и сложен пътен обект, който се изпълнява в момента в страната – пише в свой материал списание „Градът“. Строи се със съвременни високотехнологични решения и продукти.

Цялата дължина на трасето е 23 км, като 11 от тях са рехабилитация и реконструкция на съществуващо трасе, които вече са изпълнени. Това включва ремонт на три големи съоръжения, на пътен възел „Поповци“ и пътните връзки Севлиево – Велико Търново и Казанлък – Габрово. Останалата част от 12 км е ново строителство в тежък планински терен и частично преминаване през градската част на Габрово, в района на кварталите „Чехлевци“, „Смирненски“ и „Етъра“.

Изграждат се 4 големи мостови съоръжения, 1 тунел с дължина 540 м, пътен възел „Дядо Дянко“. Емблемата на този обект е виадуктът на км 11+800, който е с дължина 650 м и се изпълнява на две секции с различни технологии.

Втората секция с дължина 476 м e предвидена за изграждане с инсталация за конзолно бетониране. За доставката на кофражните системи и изграждането на колоните и стартовите /чукови/ глави на стълбове 9, 10, и 11, попадащи в тази секция,  изпълнителят на обекта използва иновативни и високотехнологични решения и продукти на водещ световен производител, който е от 16 години в България. Това са стълбовете, от които ще започне изграждането на връхната конструкция по метода на конзолното бетониране.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.