Богоявление (Йордановден) в Габрово, 6 януари 2018 © Община Габрово

Спират движението по моста „Игото“ и през площад „1 май 1876“ за Йордановден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Временни ограничения на движението на МПС ще бъдат въведени на 6 януари (Йордановден) в централната градска част на Габрово, съобщават от ОД МВР Габрово.

С оглед обезпечаване на необходимия ред и сигурност за участниците и зрителите на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Янтра, на 6 януари за времето от 11:00 до 13:30 часа няма да се движат автомобили в района на площад „1 май 1876“ и по моста „Игото“ в Габрово.

В посочения часови диапазон движението през моста ще бъде изцяло спряно, а движението на моторни превозни средства от площад „1 май 1876“ към други части на града ще се осъществява през улиците „Първи май“ и „Софроний Врачански“. Движението по улица „Шипка“ ще бъде временно преустановено до приключване на мероприятието.

ОЩЕ ЗА ПРАЗНИКА

Тържествен водосвет на площад „1 май 1876” и потапяне на кръста в река Янтра предстоят в Габрово за Йордановден (Богоявление). Повече четете в информацията в Габрово Daily тук.

Вярва се, че ако хвърленият във водата кръст замръзне, годината ще е плодородна, а народът – здрав. В нощта преди Йордановден се смята, че небето се отваря и каквото си пожелае човек ще се сбъдне. Повече за традициите и вярванията за празника четете в статията на Габрово Daily тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.