София е затворена, спират автобусите от Габрово за столицата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

До второ нареждане Общински пътнически транспорт – Габрово спира изпълнението на междуградската автобусна линия от Габрово до София. До момента поради силно намаления пътникопоток към столицата дружеството изпълняваше един курс дневно, съобщават от Община Габрово.

Причината за спирането на линията е забраната за влизане и излизане от София до второ нареждане, въведена от полунощ на 16 срещу 17 април. Затварянето на София беше обявено на извънреден брифинг късно снощи от ген. Мутафчийски, здравния министър Кирил Ананиев и вътрешния министър Младен Младенов. Междуградският автобусен транспорт между София и останалите градове също преустановява движението си до второ нареждане.

От брифинга стана ясно, че до тази мярка се е стигнало поради масовото напускане на София и явното неспазване на призива за оставане вкъщи по време на празниците. Изключение правят автомобили със специален режим, автомобили, превозващи хора за лечение, товарни автомобили със съответните документи, автомобили, които превозват работници.

Гражданите с лични автомобили, които отиват или се връщат от работа, имат право да влязат или излязат от София само в определени часове – от 6:00 часа сутринта до 8:00 часа сутринта и от 18:00 до 20:00 часа.

Въвежда се и по-строг контрол и проверки на декларациите, подадени от гражданите, при преминаването им през пунктовете. Над 5000 автомобили са върнати вчера от полицията и не им е било разрешено да напуснат София поради липса на основателна причина за това, съобщи вътрешният министър Маринов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.