Община Трявна сигнализира АПИ: Нужни са спешни мерки за пътя Трявна – Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Трявна е поставила отново пред агенция “Пътна инфраструктура” въпроса за състоянието на пътната маркировка на републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово. Според информацията от местната администрация до момента са проведени неколкократно срещи и разговори, както и са изпратени множество официални писма.

От Община Трявна посочват: „Републиканският път III-552 е основният, който свързва двете населени места и неговото поддържане е от изключително значение предвид безопасността на всички пътуващи ежедневно по него. През последните години обаче пътната маркировка в големи участъци от трасето липсва, а в други е избледняла и не се вижда достатъчно добре особено в тъмните часове на денонощието. Това от своя страна е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и тежки инциденти. Като отговорна институция, Община Трявна осъзнава важността на този дългогодишен проблем и не може да остане безучастна в неговото решаване, затова отново алармира АПИ за необходимостта от спешни действия!“

В отговор на писмо на Община Трявна, от АПИ са отговори следното:

„Всички дейности, свързани с текущото поддържане на пътищата от републиканската пътна мрежа, се възлагат с лимитирани бюджетни средства съобразно класа на пътя и натовареността на движението.“ От пътната агенция допълват, че за републиканския път Трявна-Жълтеш-Габрово „през месец ноември 2021 г. се въвежда зимно поддържане и се изпълняват само аварийни дейности. Полагането на хоризонтална маркировка на пътя ще бъде възложено след осигурен финансов ресурс и при подходящи метеорологични условия“.

От местната администрация прилагат последното официално писмо, изпратено от Община Трявна, както и официалния отговор от Агенция “Пътна инфраструктура”:

Официално Писмо – Община Трявна 

Официално писмо – Агенция “Пътна инфраструктура”


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.