Снегът идва, слагайте зимните гуми

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна

Агенция „Пътна инфраструктура“ въвежда от 13 ноември зимното поддържане на републиканската пътна мрежа. АПИ призовава шофьорите да сменят летните гуми на автомобилите си със зимни поради очакваното в края на седмицата застудяване и снеговалежи по високопланинските райони.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Прогнозата: сняг в края на седмицата

Температурите ще паднат до -3°C на 17 ноември (събота), а на 18 ноември (неделя) и на 19 ноември (понеделник) ни очаква и първият сняг, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово.

От 21 ноември МВР проверява за изправност автомобилите

През целия месец ноември тече и традиционната акция „Зима“ на МВР. От 11 до 20 ноември 2018 г. се провежда кампанията „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ – насочена към пешеходците и поведението на водачите спрямо пешеходците. От 21 до 30 ноември 2018 г. тече кампанията „Безопасно шофиране през зимата“ – насочена към водачите на всички превозни средства, техническа изправност на автомобилите и поведението спрямо пешеходците.

Припомняме, че според Закона за движение по пътищата от 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да са с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.