Сдружението на заведенията със сигнал за драстично нарушаване на мерките на концерта в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Сдружението на заведенията в България е сигнализирало здравното министерство за драстично нарушаване на противоепидемичните мерки в Габрово по време на концерта на площад „Възраждане“ на 30 декември, организиран от Община Габрово. За това съобщи председателят на сдружението Емил Коларов пред програма „Хоризонт“ на Българското национално радио.

Според Коларов има „нещо много сбъркано в цялата система“, ако концертът в Габрово е по-безопасен от събирането на 40 души в заведение. „Крайно сме изненадани от това мероприятие в Габрово, защото Габрово беше един от първите градове, в които бяха въведени по-сериозни ограничителни мерки за заведенията, а в същото време организират мероприятия, които коренно противоречат и нарушават заповедите на здравния министър“ – заяви Коларов пред БНР.

На страницата си във Фейсбук от браншовата организация са публикували клип от концерта на 30 декември със следния анонс: „Специален поздрав от Габрово за министъра на здравеопазването. Наблюдавате концерт, организиран от общината, с участието на 7-800 човека. Нека се веселят хората… Ние ще почакаме още малко, за да ни разрешат да работим!“

На брифинга тази сутрин здравният министър Костадин Ангелов заяви, че сигурно ще бъде наложена санкция на Община Габрово и допълни: „Това, което видяхме и вчера в Габрово, изключително много ни озадачи – концерт в центъра на града. От РЗИ изпратиха няколко екипа, които следиха за това спазват ли се противоепидемичните мерки. Аз лично не мога да намеря логиката в организирането на това мероприятие“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Здравният министър: Вероятна санкция за концерта в Габрово на 30 декември

Габрово – единственият град с новогодишен концерт у нас тази година?


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.