Бизнес сдружение "Севлиево 21 век". Източник: www.sevlievo21vek.com

Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ подкрепи собственика на магазина, в който стана побоя в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Бизнес сдружение "Севлиево 21 век". Източник: www.sevlievo21vek.com
Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“. Източник: www.sevlievo21vek.com

Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ излезе с позиция относно побоя в магазин на ул. „Николаевска“ в Габрово. Собственикът на магазина Ивайло Филев е член на управителния съвет на бизнес сдружението.

Позицията беше публикувана от севлиевския вестник „Росица“:

„Уважаеми севлиевци, граждани на Габрово, представители на бизнеса в общините Севлиево и Габрово,

С настоящата позиция изразяваме силната си тревога от създаденото обществено напрежение след побоя в търговски обект на територията на град Габрово. Безпокойството  ни  е провокирано  от факта, че магазинът, в който роми пребиха един от продавачите, е собственик  нашият колега и член на Управителният  съвет на бизнес сдружение „Севлиево 21 век” г-н Ивайло Филев. През годините г-н Филев е доказал, че спазва правилата на коректен работодател, а с членството си в нашата организация и на обществено отговорен бизнесмен.

С тази своя позиция декларираме пълната си подкрепа към него и екипа, който ръководи,  категорично осъждаме всяка форма на насилие, независимо от коя страна идва тя. Все още вярваме в българското правораздаване, което е и трябва да бъде единствено в ръцете на държавата. Затова се надяваме, че виновните за тази ескалация ще бъдат справедливо наказани.

Държим да заявим обаче, че ако и този път съдебната практика покаже своите дефекти, това ще доведе след себе си насаждане на още страх и раздвоение в обществото. А у нас, като хора, отговорни за хиляди работни места, несигурност и съмнение.

Апелираме политическия елит на България да не трупа актив от създалата се ситуация, а да си свърши съвестно работата. Само така българският бизнес може да работи спокойно и да носи своята социална отговорност.

Позицията е приета от Управителния съвет на бизнес сдружение  „Севлиево 21 век” на 10 април 2019 г.

В  сдружение „Севлиево 21 век” членуват 59 фирми от Севлиево и Габрово.“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.