Вятър със скорост 110 км/ч съборил топлоизолацията на блок в Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Топлоизолацията на саниран блок в Севлиево падна

Топлоизолацията на саниран блок в Севлиево падна вчера. Ураганен вятър със скорост от 110 км/ч е причина за падналата топлоизолация на част от югозападната фасада на блок 1 в ж.к. “Митко Палаузов“, съобщават от Община Севлиево. Ветрове с подобна сила не са характерни за района на общината.

Засегнатата част от топлоизолацията е 0,5 % от цялата фасада на блока, изчисляват от общинската администрация. В рамките на 5 дни фирмата-изпълнител на санирането трябва да започне работа по възстановяване на фасадата. Това предвиждат клаузите в договора на Община Севлиево със строителя.

Блокът е една от шестте завършени сгради, които бяха обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилища, в която Община Севлиево се включи.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Внимание! Обилни валежи, гръмотевици и условия за градушки в Габровско

Във вчерашния ден и днес, екипите на Община Севлиево, пожарната и полицията реагираха на всеки подаден сигнал и работиха до отстраняването на всички аварии и проблеми, възникнали в следствие на силния ураганен вятър. От Община Севлиево припомнят, че телефонът, на който гражданите могат да подават сигнали, е:  0675/ 396 112


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.