Севлиево

Севлиево облекчава мерките, възстановява се и петъчният пазар

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

По-леки стават противоепидемичните мерки в Севлиево. Това е решението на Общинския кризисен щаб, взето на заседание вчера, съобщават от местната администрация.

В следващите дни ще бъдат обходени всички обекти, заявили желание и отговарящи на условията за възобновяване на дейността при спазване на всички изисквания за дистанция, използване на предпазни средства и дезинфектанти от персонал и граждани. Тези действия са следствие от заповедта на здравния министър, с която се разрешава възобновяването на дейността на заведения с тераси на открито, центровете за шофьорски курсове, практикуването на индивидуални спортове на открито. Повече за заповедта може да прочетете в статията на Габрово Daily тук.

Ето и конкретните промени за Севлиево:

Петъчен пазар в Севлиево

Възстановява се петъчният пазар, на който производители на земеделска продукция да предлагат стоката си директно на потребителите. Това ще се случва на панаирната площадка от 8:00 до 14:00 ч. Разстоянията между щандовете ще бъдат по-големи, посетителите и търговците задължително трябва да са с лични предпазни средства и да спазват дистанция.

Достъп до паркове

Хижите в района на община Севлиево остават затворени.  В сила остава разрешения достъп на гражданите до двата парка в Севлиево – „Казармите“ и „Черничките“. Повече за режима на посещение на градските паркове четете в статията на Габрово Daily тук.

Средновековният град и крепост „Хоталич“ остава затворен за посетители.

Спорт на открито

Ще бъдат отворени няколко обекта за спортуващите в Севлиево – тенис кортовете, лекоатлетическата писта на стадиона, мотополигона и велоалеята, която и в момента е част от маршрута за разходки на гражданите. Задължително е спазването на дистанция от най-малко 2,5 м между спортуващите. Фитнес и спортните площадки на открито остават затворени към момента.

На този етап в Севлиево няма да бъдат отворени басейните в общината.

На лицата, отговарящи за разрешените спортни обекти, ще се възложат организационно-контролни функции за времето, през което обектите ще се ползват от гражданите, при спазване на противоепидемичните мерки.

Полицаи и инспекторат ще контролират спазват ли се мерките

Служителите на Районното полицейско управление в Севлиево и Общински инспекторат ще извършват ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки от гражданите. Маските на открити обществени места не са задължителни, но трябва да се спазва социална дистанция. При необходимост от контакт с други лица гражданите трябва да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.