Севлиево въвежда по-строги противоепидемични мерки заради повечето случаи на COVID-19

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кризисният щаб в Севлиево разпореди засилване на противоепидемичните мерки в общината заради рязкото увеличаване на случаите на заразени с коронавирусна инфекция през последната седмица. Това стана ясно от извънредно заседание на щаба, съобщават от Община Севлиево

В Севлиево са заболели общо 50 души – 40 са на домашно лечение, а в болница са 4 пациента, един от тях – в севлиевската болница МБАЛ “Д-р Стойчо Христов”. Излекуваните са петима, а един е починал. Възрастта на заболените е в широк диапазон. 105 души са под карантина.

Припомняме, че Регионалната здравна инспекция в Габрово определи като „епидемични взривове“ случаите в два севлиевски завода – в завода за санитарна керамика “Идеал Стандарт“ и в завода за санитарна арматура „Идеал Стандарт-Видима“.

“Разпространението на вируса на територията на областта вече не е клъстерно, а дифузно, което налага въвеждането на строги противоепидемични мерки”, съобщиха от Кризисния щаб в Севлиево.

Какви са противоепидемичните мерки в Севлиево?

Разпоредено е стриктно спазване и контрол на дезинфекционните мерки във фирми, институции, търговски обекти, заведения за обществено хранене, фитнес центрове и спортни бази, както и задължително спазване на противоепидемичните мерки от страна на гражданите, включително и носенето на лични предпазни средства. Започват и масови проверки от контролните органи.

Този петък (31 юли 2020 г.) в района на панаирната площадка ще има само пазар за земеделска продукция от производители и търговци. Временно се отменя пазарът на промишлени стоки (т.нар. битак). „Общински пазари“ ЕООД и другите контролни органи ще следят стриктно за спазването на дистанция и ще изискват носене на маски както от търговците, така и от посетителите на пазара.

Преустановява се и дейността на основната сграда на детска градина „Слънце“, считано от 24 юли 2020 г., тъй като там има заразен учител. Ръководството на детското заведение е предприело всички необходими мерки за основна дезинфекция на сградата, а контактните лица са карантинирани и предстои безплатното им изследване с PCR тестове. На всички детски градини са разпратени указания от министъра на образованието за организация на дейността им във връзка с удължената до 31 август 2020 г. извънредна епидемична обстановка.

Служителите на Общински инспекторат и РУ – Севлиево, съвместно със служителите на РЗИ и ОДБХ, работещи на територията на община Севлиево, засилват осъществявания досега контрол по спазване на противоепидемичните мерки и при установени нарушения ще прилагат санкциите, предвидени в Закона за здравето.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.