Светна коледната елха на площад "Възраждане" в Габрово, декември 2016 © Община Габрово

Коледната елха в Габрово светва с нова технология, за първи път у нас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Светна коледната елха на площад "Възраждане" в Габрово
Светна коледната елха на площад „Възраждане“ в Габрово, 2016 г. © Община Габрово

Коледната елха на площад „Възраждане“ в Габрово ще светне на 4 декември 2017 г. За събитието в Габрово ще ни гостуват дамите от струнен квартет „Destiny“. Ще сложим началото на коледното настроение в Габрово от 17.30 часа. Голямата жива елха ще заблести в синхрон със зрелищно лазерно шоу, съобщават от Община Габрово.

Дамският квартет „Destiny“ превръщат класическата музика в нещо модерно. Това са Гергана Алексиева – цигулка, Звезделина Халтъкова – цигулка, Ивелина Туджарова – виола, Лора Табакова – виолончело. Запазена марка на квартет „Destiny“ е богатият репертоар от модерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви.

След музикалното удоволствие от танцуващите струни, габровци могат да се насладят на светлинен спектакъл, в който ще се вплетат лазерни ефекти с танцуващи искри, създадени с нова светлинна технология.

За първи път в България на площад „Възраждане“ в Габрово ще бъде използвана системата „Sparkular“. Системата произвежда красив и безопасен ефект, който изглежда точно като традиционните фойерверки и пиротехнически изделия. Ефектът се създава с помощта на машина и гранулирани сплави, без нужда от барут или традиционна пиротехника. Технология е щадяща природата: без пламък, без дим, без неприятна миризма и без опасност от изгаряне.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.