РЗИ Габрово с препоръка за спиране на масовите мероприятия в областта

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Регионалната здравна инспекция – Габрово препоръчва всички масови мероприятия в областта да се преустановят и хората да избягват струпвания на закрито и открито. Информацията за това е публикувана в сайта на Община Трявна.

Препоръката е във връзка с увеличаващата се заболеваемост от Covid-19 в област Габрово и продължаващите високи нива на разпространение на коронавирусната инфекция, които четирите общини все още поддържат. Това е станало ясно на заседание на Областния кризисен щаб, което се е провело онлайн на 10 януари 2022 г. между здравните експерти, представители на образованието, областна управа и местната власт.

Съгласно Заповед на здравния министър № РД-01-973 от 26.11.2021 год., изменена и допълнена със Заповед № РД-01-991 от 02.12.2021 год., в момента провеждането на масови мероприятия може да се осъществява, ако 100% от персонала и посетителите са ваксинирани или преболедували Covid-19 или разполагат с валидни документи с отрицателни резултати от направени PCR или бърз антигенен тест и е направена необходимата организация за безопасно провеждане на подобен вид мероприятия.

От РЗИ-Габрово информират, че проверките и контрола по спазване на въведените и действащи в момента противоепидемични мерки срещу Covid-19 ще бъдат засилени в областта.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.