Текущи ремонти по уличната мрежа в Габрово и общината

Ремонтират уличната и общинската пътна мрежа в Габрово за над 900 000 лв. тази година

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Текущи ремонти по уличната мрежа в Габрово и общинатаТекущи и неотложни аварийни ремонти ще бъдат извършени на уличната мрежа в Габрово, съобщи на брифинг кметът на Община Габрово Таня Христова вчера.

Като основни видове строителни работи според конкретния обект са предвидени: подсилване или ремонт на трошено-каменна пътна основа; изкърпване или цялостно преасфалтиране на отделни участъци с асфалтобетонова настилка; демонтаж и монтаж на паважни настилки; направа на армирана бетонова настилка; отводняване на уличното платно; ремонт тротоарни настилки и бордюри; при необходимост изправяне и преместване на стълбове за улично осветление; ремонт на укрепващи стени и водостоци или подмяна съществуващи водостоци; текущ ремонт на укрепителни и декоративни стени; полагане студена асфалтова смес; почистване на банкети, канавки и водостоци от наноси и др.

За 2015 г. предвидените средства за ремонт на уличната мрежа в Габрово са в размер на 100 000 лв. След проведена обществена поръчка, за периода 2015-2017 г., за изпълнител на ремонтните работи беше избран ДЗЗД ДИМАС-ЛИМК.

По отношение на ремонтите на общинската пътна мрежа за тази година като основни видове работи са предвидени почистване на водостоци и отводнителни канавки, изсичане на храсти, уширяване на тесни пътни участъци, възстановяване на съществуващи или изграждане на нови дъждоприемни шахти, изграждане на дренажи за отвеждане на подпочвени води, асфалтиране на цели пътни участъци и др.

Ремонтни дейности ще бъдат извършени по участъци от 12 общински пътища, а именно:

– По Общински път Етъра – Шумели – Ябълка;

– По Общински път Габрово – Иванили – Кози рог;

– По Общински път Габрово – кв. Бойката – Мичковци;

– По Общински път за село Седянковци;

– По Общински път Чавеи – Поповци;

– По Общински път Донино – Царева ливада;

– както и по пътищата за селата Беломъжи, Съботковци, Драгомани; пътя Костенковци – Колишовци; Раховци – Тодорчета и Орловци – Овощарци.

След проведена обществена поръчка за изпълнители на ремонтните работи по отделните обособени позиции за тези пътни участъци бяха избрани фирмите ПЪТСТРОЙ-ГАБРОВО АД и ДЗЗД ДИМАС-ЛИМК. Предстои подписване на договорите с избраните изпълнители. Общата стойност на предвидените средства за ремонти по общинската пътна мрежа възлиза на 827 400 лв.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.