Паметникът на Шипка

Областният управител на Габрово настоява за спешен ремонт на Шипченски проход

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Областният управител на Габрово Борислав Бончев настоява за спешни действия за повишаване безопасността на Шипченския проход в участъка Габрово – връх Шипка, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Бончев е получил уверение от председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“, че ще се предприемат действия в тази посока. През септември със свое писмо до регионалния министър и управителя на АПИ областният управител е изразил загриженост за състоянието на републиканската пътна мрежа в този участък.

Предвид предстоящия зимен сезон и с цел предотвратяване на опасни инциденти Борислав Бончев е настоял пред компетентните органи да се вземат спешни мерки за повишаване безопасността по пътя. „Влошените атмосферни условия и заличената хоризонтална маркировка, а и липсващата на места вертикална сигнализация, силно затрудняват ориентацията на водачите на МПС и правят движението по този път крайно опасно“ – заяви областният управител. „Освен това към настоящия момент трябва да отчетем и засиления трафик през прохода поради пренасочване на движението от затворения за ремонт Проход на Републиката“ – коментира още мотивите си Бончев.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара и номиниран за "Будител на годината 2020" в кампанията на Българското национално радио. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.