Църква "Св. Николай" в дряновското село Янтра

Осигурени са средства за ремонта на църквата в дряновското село Янтра

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Църквата в дряновското село Янтра ще бъде ремонтирана с финансиране по програмата за опазване и съхранение на духовните и културно-исторически ценности към МИГ „Дряново – Трявна“ и от Община Дряново, споделят от местната администрация.

По проекта спечеленото финансиране е на стойност от 34 962 лв. Последвалият сериозен ръст на цените на строителните материали поставил под въпрос извършването на ремонта, чиято основна цел е отстраняване на дългогодишния проблем с подпочвените води, които компрометират стените и пода на сградата.

Затова от църковното настоятелство изпращат писмо до Община Дряново, проведена е и среща на членове на настоятелството с кмета Трифон Панчев и председателя на Общински съвет Тодор Георгиев. На проведеното заседание на Общинския съвет на 29.12.2021 г. е прието отпускането на 7000 лв. от общинския бюджет.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Фердинанд дава името си на с. Янтра и подпомага строежа на 120-годишния храм „Св. Николай“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.