АПИ: Ремонт на пътя Трявна – Царева ливада – Дряново – догодина

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ремонтът на републиканския път Трявна – Царева ливада – Дряново е възможен през следващата година, става ясно от информация на Агенция „Пътна инфраструктура“, разпространена от Община Трявна.

Предварителни прогнозни проучвания сочат, че за ремонта ще бъдат необходими над 13 млн. лв. От АПИ подчертават, че не са успели да възложат ремонта на участъка поради силно ограничения бюджет на агенцията за 2021 г.

Община Трявна многократно е сигнализирала АПИ за проблемния участък, за опасността от пътно-транспортни произшествия и належащия ремонт, който трябва да се извърши там. Последният подаден сигнал от общинската администрация е отпреди по-малко от месец.

От АПИ отбелязват, че третокласният път в този участък е в незадоволително състояние, с улягания на конструкцията от интензивното тежкотоварно движение, дупки и мрежовидни пукнатини, а ограничителните системи са амортизирали. През годините в отделни участъци от трасето са извършвани частични ремонтни дейности.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.