Община Севлиево ремонтира парното в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Севлиево ремонтира цялата отоплителна система в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево. Целта е да се намалят загубите, а стойността на ремонта, финансиран от общината, е 148 705,24 лв. без ДДС, споделят от болничното заведение.

Подменя се изцяло парната инсталация, която датира от 1985 г., когато е строена новата сграда на лечебното заведение – отоплявано с пара от несъществуващ вече завод.

Сега се монтират нови тръби, които могат да издържат на налягането при пълненето на инсталацията, а това значително ще намали и загубите от честите аварии.

Старите чугунени радиатори са подменени с нови панелни, с много по-голяма отоплителна площ, което също е предпоставка за подобряване на енергийната ефективност на сградата и за намаляване на разходите.

Монтират се нови разпределители и спирателни кранове. Засега старите котли остават, тъй като все още са в експлоатационна пригодност. Парната инсталация може да работи на газ и на пелети.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.