МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево

Ремонтират вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” в Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево
МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево © Община Севлиево

Вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” в Севлиево ще бъде ремонтирано по проект „Красива България“, съобщават от Община Севлиево. Общият бюджет на проекта е в размер на 189 474 лв., като 79 011 лв. е финансирането от Министерство на труда и социалната политика (МТСП) , а останалите 110 463 лв. са от Община Севлиево.

По проекта ще бъдат подменени интериорните врати, осветителната и водопроводната инсталации. На пода ще бъде поставена нова антибактериална винилова настилка. Ще бъде монтиран окачен таван в помещенията. Стените ще се шпакловат и ще пребоядисат. Предвижда се преустройство на 12 болнични стаи, 2 болнични стаи за интензивно дежурство на сестрите, ехокардиографски кабинет, функционален кабинет, манипулационна, кабинет технически сътрудници и 2 помещения за съхранение на медикаменти, бельо и инвентар. В болничните стаи се предвижда изграждане на самостоятелни тоалетни.

„Вътрешното отделение в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” е обособено самостоятелно на третия етаж, като общото състояние на отделението налага ремонт и рехабилитация на помещенията, електрическата и ВиК инсталации. В тази връзка Община Севлиево подготви това проектно предложение. Продължаваме да помагаме на общинската болница и да подобряваме условията за престоя на пациентите и за работа на персонала”, каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

В края на миналата година беше открито изцяло ремонтираното хирургично отделение към МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”. Тогава с близо 120 000 лв. беше направен ремонт на болничните стаи, към тях се обособиха санитарни помещения, сменена бе дограмата, подовата настилка, отоплителната и ВиК системата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.