МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево

Започва ремонтът на вътрешното отделение в севлиевската болница

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево
МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” Севлиево © Община Севлиево

Започва ремонтът на Вътрешно отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево. Предвижда се ремонт и рехабилитация на помещенията в отделението, електрическата и ВиК инсталации, съобщават от Община Севлиево. Очаква се отделението да бъде изцяло обновено до три месеца. За ремонта Габрово Daily съобщи още през лятото.

Към момента отделението разполага с 10 болнични стаи, 6 кабинета, 4 тоалетни, две от които с бани, 2 стаи за почивка и трапезария. Проектът предвижда преустройство, с което отделението ще придобие следния вид: 12 болнични стаи със самостоятелни тоалетни, 2 болнични стаи за интензивно лечение, лекарски кабинет, сестринска стая, кабинет дежурен лекар, кабинет дежурна сестра, ехокардиографски кабинет, функционален кабинет, манипулационна, кабинет за технически сътрудници и две помещения за съхранение на медикаменти, бельо и инвентар. Всички помещения ще бъдат изцяло обновени и модернизирани. Поради изчерпване функцията на трапезарията тя ще се преустрои в две стаи за интензивно лечение.

Всички нови стени ще се изградят от гипс-картон върху метална носеща конструкция. Подовете на помещенията ще са настлани както следва: в коридора ще се запази съществуващата мозайка, в болничните стаи и кабинетите ще бъде поставен линолеум, а в баните – теракота. Стените ще се шпакловат и боядисат с латекс. В баните ще се облицоват на височина 2 м. с фаянс. Ще се направят и окачени тавани във всички помещения.

Вратите на болничните стаи ще се разширят до размери 110 см на 200 см с цел безпроблемно минаване на носилки и колички. По вратите ще се монтират ъглови предпазни лайсни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.