Правителството отпуска над милион за реконструкция на ВиК-инфраструктура в Габровско

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Депутатът от Габровска област  Йордан СтойковПравителството е отпуснало 1, 05 млн. лева за реконструкцията на съществуващия водопровод за захранване населените места в кв. Войново, с. Поповци, Рачевци, Гиргини, Янковци, махала Николчевци, Божковци, с. Стоевци, Михайловци, Райновци, Новаковци, Враниловци, Драгановци, Смиловци, Драгиевци и Гъбене, както и първи етап на Реконструкция на съществуващ водопровод от бензиностанция „Петрол“ за отклонение за с. Янковци към километър пети.

Това информира депутатът от БСП Йордан Стойков, цитиран от „100 вести“, за действията си, свързани с периодично възникващия воден проблем в селищата на областта.  До края на седмицата предстои  да бъдат издадени разрешителни за този строеж и да се проведат търгове за строителството през юли. Йордан Стойков изрази надеждите си за приемственост и следващият кабинет да продължи с реализацията на поетите от правителството на Пламен Орешарски по-дългосрочни програми.

Депутатът работи и за осигуряването на 60 000 лева за дублиране на водопровода до паметника на връх Шипка, тъй като това е поет ангажимент по време на миналогодишните чествания на Августовските боеве от председателя на парламента Михаил Миков. В личен разговор със Стойков парламентарният председател е потвърдил, че ще осигури тези средства.

Източник: в. „100 вести“, 23 юни 2014 г., „Правителството отпуска над милион за реконструкция на ВиК-инфраструктура за населени места в областта”, автор Стефка Бурмова

Фотография: Фейсбук страница на Йордан Стойков

100vesti-about

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.