Ще регистрираме коли без ходене до КАТ

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Софтуер ще позволи при покупка на кола регистрацията да се извършва само с лична карта пред нотариус, без да има нужда да се посещава КАТ. Очаква се софтуерът да заработи до 2-3 седмици, като чрез него нотариусите автоматично ще подават информацията за покупката на автомобил към КАТ. Това стана ясно от работна среща днес в Министерския съвет за намаляване на административната тежест, посочват от БНТ.

Въпросният софтуер стои готов в Нотариалната камара от 8 години, но досега не е работил, съобщават от БНТ.

По думите на премиера Бойко Борисов цялостно трябва да се спре реденето на гишета и опашка. Стана ясно и че до три години трябва окончателно да заработи и електронното управление, допълни шефът на държавната агенция ангажирана с електронното правителство Росен Желязков.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.