От колаж до реалност: Рачо Ковача с предпазна маска

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Паметникът на Рачо Ковача вече е облечен, каквато е традицията в Габрово през празничния май. Заради извънредното положение и епидемията от новия коронавирус обаче Рачо е с предпазна маска на лицето. Така една идея, тръгнала от колаж, стана реалност.

На 8 март, когато беше обявен първият в страната случай на болен от новия коронавирус в Габрово, Фейсбук страницата „Класически габровец“ „сложи“ маска на Рачо Ковача в колаж с надпис „Без паника! В Габрово сме взели всички предпазни мерки“:

На 27 март фотографът Радослав Първанов сложи по една маска на карнавално облечения Рачо Ковача и на неговата спътница – габровската котка:

На 7 май паметникът на Рачо Ковача беше преоблечен, а във Фейсбук страницата „Карнавал Габрово“ написаха: „Любимият ни паметник в реката и тази година облече нови одежди и, съвсем в духа на новото време, е с маска. Както вече стана ясно, шествие няма да има, но пък ще има карнавален стрийминг тук, в страницата на карнавала. Очаквайте го на 16 май от 19 часа, а дотогава може да се подготвите за участие в конкурса за най-карнавална тераса, семейство и домашен любимец. Наградите са примамливи – вижте ги в линка.“

Какъв точно конкурс обявиха от габровския Карнавал, четете в статията на Габрово Daily тук.

Работници преобличат карнавално паметника на Рачо Ковача, 7 май 2020. Снимка: Карнавал Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.