Расте броят на заболелите от коронавирус в Севлиево, отново случаи във фирми в Габрово и Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Расте броят на заболелите от коронавирус в Севлиево, съобщиха от Община Севлиево. 113 души са контактните лица, поставени под домашна карантина, а общият брой на заболелите до момента севлиевци достигна 67 души.

На домашно лечение са 39 човека. 13 са хоспитализираните, 9 от тях се лекуват в севлиевската болница МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Всички лежащо болни са севлиевци и са на възраст над 50 години. В добро общо състояние са и им се прилага терапия по утвърдената схема, съобщават от болницата в Севлиево.

„В момента се наблюдава бум на заболелите на територията на общината“, коментират още от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и апелират към стриктно спазване на противоепидемичните мерки, както и към носене на лични предпазни средства. От страна на персонала на болницата са взети всички необходими мерки за неразпространение на заразата.

От Регионалната здравна инспекция в Габрово съобщиха, че за периода 31 юли – 2 август 2020 г. има 13 потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово. От тях 4 лица са хоспитализирани с грипоподобни симптоми.

4 от тях са при работнички от фирма за текстил и облекло „Дзалли“ Габрово на възраст от  39 до 56 години. Две от жените са от Габрово, една от Севлиево и една от с. Драгановци, община Габрово. Общият брой на регистрираните случаи до момента във фирмата е 20.

Два са новите случаи на служители от завод за санитарна керамика “Идеал Стандарт“  Севлиево при мъже на 52 и 63 години. До момента в завода са регистрирани общо 37 случая.

Освен случаите в заводите в Габрово и Севлиево за периода са регистрирани следните спорадични случаи: в община Габрово – 2  случая при жени на 39 и 96 г.;  в община Севлиево – 2 случая при мъже на възраст на 38 и 86 г. и 2 случая при жени на възраст 65 и 80 г.; в община Трявна – 1 случай при жена на 33 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.