Разрешават се театри и концерти и заведения на закрито

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Разрешават се сценични прояви като театри и концерти. Отварят се и закритите площи на ресторанти и заведения за бързо хранене. Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 26 май. Ето и подробностите:

От 26 май 2020 г. се разрешават културно-развлекателни мероприятия като театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други. Условието е заетостта на местата да бъде до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито. Възможен е максимален капацитет на използване на залите на читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.

От 1 юни 2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти,  заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в това число и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, но с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

От 1 юни се разрешават и всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.