Облекчен е режимът за работа на заведенията на открито

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Разстоянието между масите в заведенията на открито трябва да бъде минимум 1,5 метра. С това здравният министър актуализира заповедта си, с която от 6 май на ресторантите, кафе сладкарниците, питейните заведения и тези за бързо обслужване се разрешава да работят с клиенти на откритите си търговски площи (градини, тераси и др.).

В първоначалния вариант на заповедта беше предвидено разстоянието да бъде не по-малко от 2,5 метра, вижте повече в статията на Габрово Daily тук.

Обслужващият персонал трябва да бъде с поставена защитна маска за лице или със защитен шлем. Препоръчително е носенето на ръкавици.

С новата заповед е актуализирано и разстоянието между чадърите в самостоятелни плувни комплекси и басейни. Разстоянието между два чадъра, измерено от центъра на чадърите, в площите на открито около басейните, трябва да бъде най-малко 5 метра.

С издадената днес заповед се допускат и посещенията на музеи на открито при спазване на изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки.

КАКВИ ДРУГИ МЕРКИ БЯХА ОБЛЕКЧЕНИ?

Отново се разрешават посещенията на планини и природни паркове

Маските вече не са задължителни на открито

Разрешават се кафе автоматите, топлите и студени витрини, закуските в област Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.