Пътни ремонти в цялата област Габрово през 2022 г. – към Шипка и Узана, Трявна – Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Няколко пътни отсечки от републиканската пътна мрежа в област Габрово с най-влошено технико – експлоатационно състояние са предвидени за ремонт през 2022 г., съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово. Това стана ясно от проведената среща на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов с представители на АПИ, „Автомагистрали“ ЕАД и министерството. Отсечките обхващат участъци от всички общини на територията на габровска област.

За спешен ремонт през 2022 г. в област Габрово са:

  • път III 5006 – Габрово – Узана от км 5+682 до км 21+380;
  • път III -609 Трявна – Дряново от км 47+432 до км 63+800;
  • път III-403 Кормянско – Крамолин от км 14+000 до км 26+685;
  • път III -401 – известен като стария път от Севлиево за Ловеч;
  • път III-4403 Габрово- Кози рог от км.0+000 до км 18+088;
  • път I-5 Габрово – връх Шипка от км 155+195 до км 170+000.

Мостът в севлиевското село Кръвеник също ще бъде ремонтиран през тази година. Той е в изключително компрометирано състояние, има готов технически проект и осигурено финансиране в размер на близо 150 000 лв.

Гражданите могат да предлагат пътища за ремонт

Регионалният министър Гроздан Караджов отвори възможността граждани да могат да подават свои предложения за включване на други пътища в списъка за ремонти, по които те пътуват и смятат, че са в тежко състояние. Предложенията и сигналите, включително снимки и видеоматериали, могат да се изпращат на имейл адрес: signali@api.bg. Те ще бъдат разгледани и окончателните списъци с пътищата за ремонт ще бъдат публикувани на интернет страниците на МРРБ и АПИ.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.