Трифон Панчев и Гроздан Караджов обсъдиха спешните пътни ремонти в Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кметът на Дряново Трифон Панчев е обсъдил с регионалния министър Гроздан Караджов ключови за общината ремонти на пътища в тежко състояние. На срещата са присъствали още заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деляна Иванова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев.

Панчев е получил уверение, че ще започнат поетапни ремонти през тази и следващата година. Първо ще се започне с отсечката Дряново – с. Царева ливада – Трявна, а до края на четиригодишната програма за рехабилитация на републикански пътища се предвижда и ремонт на пътя от Дряново до Севлиево. Там е необходим основен ремонт поради движението на тежкотоварни машини по участъка.

Обсъдена е и темата за тунел под Шипка и очаквания проблем с трафика. След завършването на магистралата от Русе до Велико Търново трафикът към Габрово ще се увеличи многократно. Поради тази причина регионалният министър Караджов вече е възложил проучване за възможностите за изграждане на още едно трасе, което да поема тежкия трафик на юг от Велико Търново, включително и за още един тунел под Стара планина.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Дискусия между министър и кмет за тунела под Шипка: С габровци шега не бива, започва реалната работа

Гроздан Караджов: „Когато по света се заговори за нещо, в Габрово то вече се прави. С едно изключение – тунелът под Шипка“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.