Първи случай на COVID-19 в Севлиево, болният е в севлиевската болница

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първи случай на COVID-19 е регистриран в Севлиево, съобщават от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Болният е на 61 г., прибрал се е от Украйна. След като е почувствал неразположение, посетил личния си лекар. Рентгеновата снимка не е показала увреждане на белия дроб и пациентът е бил изпратен да се лекува симптоматично в домашни условия. След това състоянието му се влошава и в момента е настанен в средно тежко състояние в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево.

„Състоянието му е стабилно. Подава му се кислород, но диша самостоятелно. Лекуваме го симптоматично“, коментира директорът на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Предприети са всички необходими мерки по издирване на контактни лица и тестването им. Умоляваме жителите на общината да спазват стриктно противоепидемичните мерки, съобщават от Община Севлиево.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.