Здравните власти: Спазвайте противоепидемичните мерки в храмовете на Великден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

За стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки в храмовете по време на предстоящите Великденски празници призоваха от здравните власти.

Задължително е спазването на физическа дистанция от поне 1,5 м и носенето на маска, с изключение на свещенослужителите. Трябва да се осигурят дезинфектанти за ръце на входовете на храмовете, да се извършва дезинфекция на често докосвани предмети, редовно да се проветрява, както и по възможност да се обособят отделни коридори за вход и изход на миряните.

Отчитайки спецификата на ритуалите и епидемичната обстановка от COVID-19, здравните власти препоръчват да не се докосват реликвите и целуват иконите, посочват от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.