Протест на жп гара Габрово

Скръбна вест за смъртта на влаковете в Габрово (протестът в националните медии)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Протест на жп гара ГабровоПротести срещу спирането на влакове в Габрово се проведоха на 11 и 12 януари. Националните телевизии отразиха с преки включвания недоволството на гражданите. Влак от Царева ливада пристигна на жп гарата в Габрово вчера с некролог с надписа „Скръбна вест“ за смъртта на влак 42204 и още 38 негови събратя от страната, предаде Нова телевизия.

Градът на хумора и сатирата е сред най-ощетените от спирането на първите 38 влака. Най-потърпевши са хората от малките населени места в Габровско, за които Балканската линия се оказва единственият транспорт до градовете, съобщава БТВ. На гарата в Габрово служители на железницата, граждани и синдикати символично погребаха БДЖ, чуха се и скандирания „Оставка!”, предаде кореспондентът на БТВ в региона.

Тази сутрин сред протестиращите на жп гарата в Габрово беше и областният управител Николай Сираков. Пред репортер на ТВ7 Сираков заяви, че очаква становища от всички засегнати общини, които ще бъдат изпратени до ръководството на БДЖ. Има и уговорена среща с изпълнителния директор на железниците. Сираков е категоричен, че ще се търси вариант за оптимизация на графика на влаковете, който да удовлетвори всички заинтересовани страни.

Хората по линията Габрово – Царева ливада могат да отидат на работа или училище само с влак. От понеделник ако не успеят да хванат влака в 17:50 часа вечерта, нямат друга алтернатива да се приберат. За населените места по линията Габрово – Царева ливада няма алтернативни автобусни превози.

Желаещите да се включат в подписката срещу спирането на влаковете, инициирана от Синдиката на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ, могат да го направят до края на тази седмица (18 януари) на ЖП гара Габрово и в Регионалния съвет на КНСБ  в Габрово на ул. „Брянска“ 30, ет. 10, ст. 1. Към 12 януари събраните подписи в област Габрово са над 2600.

Изображение: кадър от Нова телевизия


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.