Ремонт на кръговото при Консултативна поликлиника в Габрово

Проект развива нова градска среда в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ремонт на кръговото при Консултативна поликлиника в ГабровоНа 27 август 2014 г. ще бъдат представени дейностите по подобряване на физическата и екологичната среда в града. Пресконференцията е от 10:00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово и е посветена на  изпълнението на „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на гр. Габрово”

По проекта предстои въвеждане на оригинални благоустройствени решения, подобряване на достъпността и градския облик. Ремонтите обхващат територията на четири основни обекта – 1. „Реконструкция на кръстовище „Консултативна поликлиника“, 2. „Благоустрояване на зелена площ по ул. „Брянска”, 3. „Реконструкция на ул. „Софроний Врачански” и 4. „Благоустрояване на кв. VI участък“. Стойността на строителните договори е 4 383 759,71 лв. с ДДС. Обновителните дейности в централната градска част стартираха в края на 2013 г. за обекти 3. и 4. и през м. май 2014 г. за обекти 1. и 2.

Част от проекта е и цялостната реконструкция и осъвременяване на емблематичния парк „Маркотея“. Благоустройството ще започне след приключване на процедурата по обжалване на решението за избор на изпълнител. Схемата на финансиране позволява да бъдат включени и допълнителни обекти за реконструкция. В случай че бъде спестен ресурс по OПРР, и след провеждане на съответните обществени поръчки, ще бъде възможно извършване на ремонтни дейности по крайречната улица „Дунав”, изграждане на спортна площадка в ж.к. Дунав и рехабилитация на спортното игрище до парк „Маркотея”.

Обектите са подбрани по своята обществена значимост и предназначение за широко ползване. Предвидените дейности ще допринесат за съществено подобряване на градската среда, както функционално, така и естетически. Ще надградят като обхват вече реализираните инвестиции  през периода 2010-2014 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.