Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект "Ние също можем"

15 безработни от Габрово преминаха обучение за социални асистенти по проект на КНСБ

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект "Ние също можем"
Обучение на КНСБ Габрово за безработни по проект „Ние също можем“ © КНСБ Габрово

15 безработни лица от Габрово получиха удостоверения за социални асистенти по проект „Ние също можем” на КНСБ Габрово. С това приключи първият етап на проекта – обучение, а от настоящия месец част от лицата ще влязат в заетост на пълен работен ден за три месеца като социални асистенти в Дом за възрастни хора с физически увреждания – Габрово.

В продължение на 38 учебни дни петнадесет безработни лица на възраст над 50 години, продължително безработни и лица с увреждани от Габрово преминаха курс по ключова компетентност „Обществени и граждански компетентности” и  обучение по част от професията „Социален асистент”, специалност „Подпомагане на възрастни”. След успешно полагане на изпит по теория и практика безработните получиха удостоверения за професионална квалификация.

Преди броени дни 15 безработни лица от Дряново също получиха своите удостоверения по проекта на синдиката, съобщават от Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.