200 000 лв. спечели Община Габрово за подобряване на социалните услуги за деца

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© Община Габрово

200 000 лв. безвъзмездна финансова помощ получава Община Габрово за подобряване на социалната инфраструктура за деца. Собственият принос е 99 920 лв. Срокът за изпълнение е 18 месеца. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщават от Община Габрово.

Предвиден е ремонт и обзавеждане на помещения в неизползваем етаж на бившето детско заведение на ул. „Ивайло“ № 13 в кв. „Христо Ботев“. Там към момента се предоставят социални услуги за деца и възрастни, а след обновяването там ще се премести и Центърът за обществена подкрепа, който сега работи в зала „Възраждане“.

Ще бъде закупено и специализирано оборудване за работа с деца с увреждания, както и изграждането на сензорна градина за деца със специфични нужди. В бъдеще се предвижда „Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“ да обедини центъра за деца от аутистичния спектър „Келер“ на ул. „Ивайло“ № 13 с дневните центрове на бул. „Трети март“ и в кв. „Велчевци“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.