Проверяват носим ли маски в градския транспорт в Габрово, санкциите – от 300 до 1000 лв.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

От днес, 15 май, започват проверки за носене на маски в градския транспорт в Габрово. Проверяващите ще бъдат служители на Общински инспекторат и инспектори от Регионалната здравна инспекция Габрово, съобщават от местната администрация.

Изискването важи както за пътниците, така и за водачите на автобусите. Днес при проверките само ще се отправят предупреждения и санкции няма да се налагат, а на пътниците, които нямат маски, такива ще бъдат раздавани.

От следващите дни обаче на всички водачи на автобуси и пътници, които не носят предпазни маски, ще бъдат налагани глоби – от 300 до 1 000 лв.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.