Приеха бюджета на Община Габрово за 2021 г., мотото му е „Зелен, иновативен, интелигентен“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Общински съвет Габрово прие бюджета на общината за 2021 г. Мотото му е „Зелен, иновативен, интелигентен“, съобщават от местната администрация.

Размерът на бюджета е 70 386 668 лв., което е с близо 12 млн. лв. увеличение спрямо миналогодишния. Това се дължи основно на увеличаването на собствените приходи и най-вече приходите от данък превозни средства, целевата субсидия във ВиК сектора и държавното финансиране на делегираните от държавата дейности.

Акцентите в бюджет 2021 на Община Габрово

Най-голям дял в разходната част на бюджета има образованието, почти 1/3.

Основните акценти в инвестиционната програма са продължаване благоустрояването на квартал „Трендафил-2“, междублокови пространства и улици в града, завършване на кръстовището на ул. “Емануил Манолов“, „Баждар“ и „Чардафон“, обособяване на паркинг в района на Централния градски пазар, ремонт на пешеходната алея около язовир „Синкевица“, проектиране на нов гробищен парк в местността Колева ливада и изграждане на урнова стена, проектиране на крайречни зони и паркова среда около новата църква в кв. „Младост“.

Отделени са средства за ремонт на улици в селата, както и за водоснабдяване на малките населени места. Две нови подземни площадки за сметосъбиране ще бъдат изградени в централната градска част, а до края на годината уличното осветление в целия град ще бъде подменено с нови LED енергийно ефективни лампи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.