Започват проверки и налагане на санкции за изоставени автомобили на пътя

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Изоставените автомобили на пътя вече ще се премахват по-бързо. Това става възможно след промени в Наредбата за излезлите от употреба моторни превозни средства, които са в сила от 8 януари тази година.

Ако са изминали повече от 3 месеца от последния технически преглед, собствениците на автомобили, които са ги изоставили на общински или държавен терен, са длъжни да преместят автомобила на частен терен или да го предадат за разкомплектоване. В предишните разпоредби този срок беше 2 години.

Ако собствениците не предприемат нищо, Общината ще изземе автомобила, премествайки го на специализирана площадка за съхранение или ще го предаде за разкомплектоване. В този случай на собствениците ще бъде съставен акт за административно нарушение със съответната санкция.

Общински инспекторат по управление на отпадъците започва проверки, а при установено нарушение и налагане на санкции, съобщават от Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.