През 2021 г. ремонтират пътя Габрово – Узана

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

5 пътни отсечки от републиканската пътна мрежа в област Габрово с най-влошено състояние ще бъдат включени в тригодишната инвестиционна програма за текущи ремонти на Областно пътно управление – Габрово, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация Габрово.

Списъкът е одобрен от Агенция „Пътна инфраструктура“. През 2021 г. се очаква да започне ремонтът на три от одобрените участъка – пътя между Габрово и Узана, пътя Трявна – Царева ливада – Дряново и Кормянско – Малък Вършец – Крамолин.

Другите два одобрени за ремонт участъка в тригодишната програма са път ІІІ-552 „Граница В.Търново-Белица-Трявна“ и пътя Габрово – Седянковци – Ветрово – Читаковци – Шипчени – Кози рог.

Пътят между Габрово и Узана не е основно ремонтиран повече от 50 години, въпреки че има важно значение за развитието на туризма в региона. Областният управител Невена Петкова и директорът на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев направиха инспекция на тази отсечка. Това е единствената пътна връзка за курортен комплекс Узана, ПП Българка, Национален парк „Централен балкан“ и Географския център на България, както и за селата Баевци, Стоманеци, Зелено дърво.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.