Първата българска социална мрежа за села и градове Selovoditel

Представят „Selovoditel“ в Габрово и Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Първата българска социална мрежа за села и градове Selovoditel
Първата българска социална мрежа за села и градове Selovoditel

Първата българска социална мрежа за села и градове Selovoditel ще бъде представена на 18 януари 2019 г. в Габрово и Севлиево. Мрежата е създадена по инициатива на евродепутата Андрей Новаков.

Презентацията в Габрово е от 11:00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово, а в Севлиево събитието е от 15:00ч. в Зала 300 на Община Севлиево.

Какво е Selovoditel?

„Selovoditel е интернет платформа и иновативно решение за борбата срещу процесите на обезлюдяване в българските селища. Selovoditel е новият начин да популяризираме българските населени места сред възможно най-широка публика. За първи път българските селища имат възможността да представят най-силните страни, които притежават и да докажат, че са готови за своето възраждане“ – научаваме от самата платформа.

Андрей Новаков: Да направим българските села известни!

„Selovoditel се случи някъде на пътя между София и Станчов хан . . . или между Зелениград и Кисийците . . . може би през април 2018, може би, защото из всички тези български села човек губи представа за времето. В малкото кафене на ъгъла всички се познават и са като семейство . . . говориш с местните за техните проблеми, а проблемите им са толкова различни . . . по нищо не си приличат и все пак една мъка ги обединява – няма ги хората, няма ги младите, няма ги децата. Как да се върнат тук? Виждаш красота, тайни и необикновени гледки, всичко това само в 10 български села, в една седмица . . . през април. Хората имат толкова истории за споделяне, а ти ги молиш да ти разказват още.

Мислиш си, колко ли българи никога няма да имат шанса да опознаят тези места. Няма да ги видят, защото няма да знаят за съществуването им. Мислиш си – трябва ни решение и начин да покажем цялото богатство на българските селища сред много хора, да бъде достъпно и лесно и всеки да може да го види дори от телефона си . . . Трябва да направим българските села известни!“ – споделя Андрей Новаков за създаването на Selovoditel.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.