Представяне на iHELP в Габрово

iHELP превръща центъра на Габрово в „SOS място за долекарска помощ“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Представяне на iHELP в Габрово
Представяне на iHELP в Габрово © Община Габрово

Центърът на Габрово ще се превърне в „SOS място за долекарска помощ“ на 27 октомври 2017 г. На ул. „Радецка“ пред магазин ГУМ до храм „Успение на Пресвета Богородица“ габровци ще разберат как бързо и лесно да потърсят спешна помощ или да помогнат на нуждаещ се чрез иновативно мобилно приложение – iHELP!

Благодарение на обучени iHELP спасители, всеки които желае ще може да разбере, как се прави:

  • Сърдечен масаж на бебе, дете, възрастен;
  • Проверка на пулс и изкуствено дишане при бебе, дете, възрастен и как се действа при „гълтане на език“, задавяне и гърч.

iHELP – първо в Габрово

Община Габрово е първата в България, която осигурява iHELP на своите граждани. iHELP е мобилно приложение за смарт телефон и обикновен GSM апарат, чрез което целта е да се създаде мрежа за взаимопомощ, в която да се обединят семейства, приятели, спасители, професионални медицински лица и да си помагат при спешни случаи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.