Преброяването на населението у нас се отлага за втората половина на 2021 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Преброяването на населението и жилищния фонд в Република България ще започне в 0:00 часа на 7 септември 2021 г. и трябва да приключи в 20:00 часа на 3 октомври 2021 г., става ясно от решение на Министерския съвет, обявено на официалния сайт за преброяването census2021.bg.

Как ще се осъществи преброяването?

  • Чрез попълване на електронна преброителна карта по интернет – от 0:00 часа на 7 септември 2021 г. до 24:00 часа на 17 септември 2021 година.
  • Чрез посещение на преброител на домакинствата, сградите и жилищата – от 8:00 часа на 18 септември 2021 г. до 20:00 часа на 3 октомври 2021 година.

Първоначално трябваше 18-ото поред преброяване да се състои от 22 януари до 15 февруари 2021 г. Преброяванията на населението се правят веднъж на 10 години.

Промяната в периода на провеждане на Преброяване 2021 се налага поради епидемичното разпространение на COVID-19 и съществуващия риск за здравето на преброителите и преброяваните от тях граждани, тъй като дейността изисква директен контакт с лицата и посещение на домакинствата и жилищата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.