Паркинг на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“ © Община Габрово

Преасфалтираха улици и паркинги в 6 габровски квартала

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Паркинг на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“ © Община Габрово
Паркинг на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“ © Община Габрово

Улици, подходи, междублокови пространства и паркинги в шест габровски квартала бяха преасфалтирани, съобщават от Община Габрово. Ремонтите стартираха през август и обхванаха кварталите Йонковото, Радичевец, Бичкиня, Любово, Етър, Ябълка, района на чешма Минковото, пространството на ул. „Орловска“ срещу  СУ „Райчо Каролев“.

Текущите ремонти ще продължат до края на строителния сезон на 2018 г. или докато позволяват климатичните условия.

Извършено е цялостно асфалтиране в кв. Бичкиня, в района на бул. „Хемус“, № 25-51 – подходи, паркинги и междублоково пространство; В кв. Бичкиня – ул. „Пионерска“; В кв. Етър – участъка от ул. „Етнографска“, който представлява транспортен подход към ЕМО „Етър“; В кв. Любово – ул. „Палма“; В кв. Йонковото – ул. „Зелен връх“.

Извършено е изкърпване на най-разрушените участъци от улиците „Петър Божинов“, „Китка“ и паркинг Бичкиня, като предстои изкърпване на участъци по бул. „Столетов“; улица  „Етнографска“ в кв. Етър; улиците „Черни връх“, „ген. Дерожински“, „Нова махала“ и „Бяла река“; улиците „Байкал“, „Планинец“ и „Екзарх Йосиф“ в кв. Йонковото; улиците „Елин Пелин“, „Поп Андрей“, „Прага“, „Радичевец“, „Бачо Киро“ и „Добри Чинтулов“.

Извършен е цялостен ремонт на района около чешма Минковото – с отводняване на района около чешмата, изграждане на дренаж, почистване на водосток и възстановяване на отводнителна канавка.

Изцяло обновен и обезопасен е паркингът на ул. „Орловска“ срещу СУ „Райчо Каролев“. Обособено е пространство за пешеходци и е поставена нова маркировка. Подобрена е организацията на движение в района на паркинга и училището.

На ул. „Пионерска“, кръстовище Бичкиня и бул. „Хемус“ е извършено повдигане, нивелиране и укрепване на 15 ревизионни шахти и 6 дъждоприемни шахти. Монтирани са три нови самонивелиращи се капаци за ревизионни шахти на ул. „Стефан Караджа“.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.