Габрово се включва в „Поход за свобода“ заедно с още 24 града у нас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово ще се включи в инициативата „Поход за свобода“ – най-мащабната информационна кампания у нас против трафика на хора в света. Организатор е Фондация „А21 България“, а домакин на събитието в Габрово е Български младежки червен кръст, съобщават организаторите.

Събитието е на 19 октомври, а началната точка на Похода за свобода е площад „1 май 1876 г.“, до старата Часовникова кула на ул. „Радецка“. Финалната точка на похода ще бъде паметникът на Николай Палаузов. Записването започва в 10:30 часа, а старта на Похода ще бъде даден в 11:00 часа.

Поход за свобода е посветен на Европейския ден за борба с трафика на хора 18 октомври и се организира за шеста поредна година. Провежда се всяка година в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят. За първи път цели 25 български града ще се включат в “Поход за свобода” едновременно.

По данни на Европол България продължава да е сред основните страни на произход на жертви на трафик в Европа, а според доклада на Националната комисия за борба с трафика на хора за 2018 г. се наблюдава ръст на българските граждани, жертва на трафик с цел трудова експлоатация.

От 2015 г. съществува денонощна Национална телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали за случаи на трафик безплатно на телефон 0800 20 100. 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.