Поругани от вандали гробища в с. Градница, Севлиевско. Снимка: Д-р Иван Иванов

Задържаха двама младежи за поругаването на християнски и мюсюлмански гробища в Градница

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Поругани от вандали гробища в с. Градница, Севлиевско. Снимка: Д-р Иван Иванов
Поругани от вандали гробища в с. Градница, Севлиевско. Снимка: Д-р Иван Иванов

Полицията в Севлиево задържа за срок от 24 часа двама мъже за поругаването на гробищата в севлиевското село Градница. Мъжете са на 22 и 25 години от същото село, съобщават от МВР Габрово.

55 надгробни плочи в турските гробища и 16 надгробни плочи в българските гробища на село Градница са били изпочупени от вандалите. Сигналът в РУ Севлиево е получен от местен жител на 2 юли 2018 г.

По случаите са започнати досъдебни производства за престъпления по чл. 164, ал. 2 от НК.

„Потресен съм от поругаването на гробищния парк в село Градница – подобни действия са в разрез с човешкия морал и ценности. Като кмет на община Севлиево и като човек, дълбоко огорчен от вандализма, категорично заявявам, че това поведение е недопустимо за всяко демократично общество. Извършителите трябва да застанат пред българското правосъдие, за да понесат своята отговорност!“ – написа във Фейсбук кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.