Наводнение в с. Враниловци, 29 юли 2014 г.

Порои наводниха Габровско, най-тежко е във Враниловци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Наводнение в с. Враниловци, 29 юли 2014 г.

Статията е обновена с информация към 17 часа на 29 юли

Една жена от с. Враниловци загина, а мъж от същото село е в неизвестност. Няма информация за други пострадали или бедстващи хора в селото. Наводнени са приземни етажи на къщи, отнесени са коли и селскостопанска техника. Такива са пораженията от водната стихия на 28 срещу 29 юли т.г. в габровското село Враниловци.

На територията на общината от 20 часа на 28 юли до 01 часа на 29 юли паднаха проливни валежи с интензитет над 200 л/кв.м.

Поради разразилата се снощи силна гръмотевична буря временно без ток бяха около 70 села и 4 квартала на Габрово. Електрозахранването е възстановено.

Обстановката в община Габрово след интензивните валежи постепенно се нормализира. Информацията е към 17 часа на 29 юли.

Остава усложнена ситуацията в кметства Враниловци, Новаковци, Гъбене, Стоевци, Музга, Дебел дял, Трънито и Янковци. Пораженията по пътната инфраструктура са най-големи в село Новаковци и Гъбене.

В града и в селата са отнесени пътни настилки, уведени са мостове, има непроходими участъци от свлечени земни маси, затлачени са дерета, активирани са свлачища, на много места има риск от пропадане на пътни участъци.

През нощта на 28 срещу 29 юли за отводняване и провеждане на аварийно-спасителни дейности са работили 6 екипа и 25 служители на Пожарна безопасност и защита на населението.

 Още в ранните часове на деня, комисии от Община Габрово започнаха огледи на всички критични места с цел установяване на нуждите и осигуряване на хора и механизация.

Екипи на Община Габрово работят по отстраняване на последствията от пороя в града и селата – разчистване на наноси и дървесна растителност за възстановяване на проходимостта на улици и пътища, и проводимостта на мостове и водостоци.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.