Община Габрово отвори помещението за настаняване на бездомни през зимата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Помещението за бездомни хора в Габрово е отворено © Google street view

Община Габрово отвори помещението за временно настаняване на бездомни хора от Габрово през зимата. Капацитетът на помещението е 15 души, съобщават от Община Габрово. Помещението се намира на ул. „Възраждане“ (на гърба на Съдебната палата и Община Габрово, срещу бингото).

В момента там са настанени седем души. Осигурени са им дрехи, бельо и завивки, санитарни материали. Спешна помощ преглежда бездомните, преди да бъдат настанени. Съдействие оказват и от полицията, с оглед спазване на вътрешния ред.

Храната на част от настанените е поета от Обществената трапезария, а отказалите се през летния период  поетапно ще бъдат включвани.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.