От 1 юни с платено паркиране в центъра на Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зоните за платено паркиране в Габрово ще заработят от 1 юни 2020 г. – от 9:00 часа до 17:00 часа, в дните от понеделник до петък, с изключение на официалните празници, съобщават от Община Габрово.

Зоните ще бъдат обозначени с информационни табели, в които са описани условията на паркиране, размера на таксата и начина на заплащането ѝ, както и принудителните мерки, които се прилагат при нарушение.

От общината уверяват, че са предвидени и голям брой безплатни паркоместа в града. Нов буферен паркинг, обособен срещу Спортна зала „Орловец“, ще може да бъде използван от 1 юни.

Принудителното задържане на автомобил чрез техническо средство (скоба) няма да бъде прилагано до края на месец юни.

Цени и начин за плащане

Цената за 1 час престой в зоните е 1 лв. с ДДС. Начините на плащане в зоните са чрез самотаксуване с SMS на номер 1366; от мобилното приложение MOBZZO; с електронен талон от партньори на Община Габрово в търговската мрежа, обозначени със съответен стикер. Важно е при плащане точно и правилно да се изписва регистрационният номер на автомобила, тъй като той се определя като основен източник на информация дали си е платил за зоната или не.

Цените на абонаментите

Ще има четири типа абонаменти за платено паркиране: Локално преференциално платено паркиране; Месечен абонамент; Служебен абонамент и Индивидуално паркомясто.

Цената за абонамент „Локално преференциално паркиране“ /за живеещите в обхвата на зоните за платено паркиране/ е 10.00 лева с ДДС за месец, като се предвидени отстъпки при предплащане за 6 и 12 месеца.

Таксата „Месечен абонамент“, която дава възможност за неограничен престой в зоните за платено паркиране, е с цена от 100.00 лева с ДДС/месец.

„Служебният абонамент“ за юридически лица е 200.00 лева с ДДС/месец.

„Индивидуалното паркомясто“ е с цена от 350.00 лева с ДДС/месец

Гарантирано паркомясто в зоните имат единствено режимите  „Служебен абонамент“ и „Индивидуално паркомясто“.

„Паякът“ за неправилно спрелите автомобили

Репатриращият автомобил ще работи на територията на целия град Габрово със задача да отстранява неправилно паркирали автомобили, както и такива които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Наказателният паркинг за принудително преместените автомобили се намира на ул. „Брянска“ №70 А.

Цената за освобождаване на репатриран автомобил е 50 лева и 2 лева за всеки започнал час престой на автомобила на паркинга.

Всяко репатриране и задържане на автомобил чрез скоба ще бъде записвано от видеокамери, поставени на служебните автомобили. Специален софтуер ще насочва служителите на ОП „Паркиране и репатриране“ към автомобилите в нарушение, което в комбинация с видеозаписите изключва възможности за уговорки с нарушителите.

В сайта на Община Габрово има специална секция „Паркиране и репатриране“ с повече информация, вижте тук.

Документи за различните абонаменти се приемат в Община Габрово в Центъра за информация и услуги на гражданите. Бланки на заявленията могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.